ΑΝΩΤΕΡΑ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΕΙΡΑΙΑΗ Σχολή αυτή ιδρύθηκε το 1904 από τον Κ. Παναγιωτόπουλο και αμέσως τέθηκε υπό την προστασία του Εμπορικού Επιμελητηρίου Πειραιά. Η Σχολή αυτή στην ουσία δεν ήταν μια αλλά τρεις Σχολές, καθώς υπήρχε η προπαρασκευαστική που ήταν γενικής μορφώσεως και διαρκούσε ένα έτος, η Ειδική Σχολή Εμπορικών Σπουδών διετούς φοιτήσεως και τρίτη σχολή ήταν αυτή της Ειδικής Λογιστικής στην οποία φοιτούσαν μόνο οι μαθητές εκείνοι που είχαν προηγουμένως τελειώσει εξατάξιο γυμνάσιο.
Σύμφωνα με τις μπροσούρες της εποχής εκείνης η Σχολή παρασκεύαζε υπαλλήλους κατάλληλους προς στελέχωση Λογιστικών γραφείων, Διευθυντές Λογιστηρίων, Τμηματάρχες τραπεζών, Παραγγελιοδόχους, Ταμίες και Διαχειριστές, Επιστολογράφους σε τρεις γλώσσες την ελληνική, τη γαλλική και την αγγλική. (Βλέπε την αγγλική ως τρίτη γλώσσα παρακαλώ), Συνεταίρους, Εμπόρους, Βιομήχανους, Τραπεζίτες και Επιχειρηματίες.

Ο Διευθυντής και ιδρυτής της Σχολής Παναγιωτόπουλος ήταν επίσης και ο δημιουργός ενός συγγράμματος με τον τίτλο "Εγκυκλοπαίδεια Εμπορικής Μορφώσεως" το οποίο στην ουσία λειτουργούσε και ως εγκόλπιο σπουδών. Ο Παναγιωτόπουλος ήταν απόφοιτος της Εμπορικής και λογιστικής σχολής Παρισίου, είχε διατελέσει διευθυντής της Εμπορικής Σχολής Βόλου και Καθηγητής της Δημόσιας Εμπορικής Σχολής Αθηνών. Η Σχολή εκτός του ότι ήταν υπό την προστασία του "Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά" όπως προαναφέραμε, δεχόταν και την αρωγή του Δήμου Πειραιώς.  Η Σχολή βρίσκονταν στην συμβολή Λεωφόρου Γεωργίου Α΄ και Νοταρά 63.
Πηγή: Πανεπιστήμιο Πάτρας/Ημερολόγιο Σκόκου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

Δημοσίευση σχολίου

"Πειραϊκές ιστορίες του Μεσοπολέμου"