"Πειραϊκές ιστορίες του Μεσοπολέμου"

Η Σοφία Λόρεν στο Πασαλιμάνι του '57


Η Σοφία Λόρεν και ο Τώνης Μαρούδας τραγούδανε "τι είναι αυτό που το λένε αγάπη" από την ταινία "το παιδί και το Δελφίνι" του 1957 γυρισμένη στην Ύδρα. Δείτε την Σοφία Λόρεν να τραγουδά στα ελληνικά ενώ ο Μαρούδας την συνοδεύει με την κιθάρα του. Το αστέρι του Τώνη Μαρούδα ακτινοβολούσε τότε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Τραγουδούσε στην Σπηλιά του Παρασκευά στην Καστέλλα (διαβάστε παλαιότερη ανάρτηση). Στο συγκεκριμένο τραγούδι ο Μαρούδας πούλησε 2.500.000 δίσκους παγκοσμίως.

Τόποι γυρισμάτων ταινίας: 

Το γύρισμα της ταινίας στην Ύδρα προκλήθηκε ύστερα από την μεσολάβηση της βασίλισσας Φρειδερίκης με σκοπό την τουριστική ανάπτυξη. Ανέδειξε την Ύδρα σε κοσμοπολίτικο προορισμό. Κάποια εσωτερικά γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα στούντιο Cinecitta στην Ρώμη, ενώ μια σκηνή γίνεται σε μοναστήρι στα Μετέωρα και μάλιστα το ίδιο μοναστήρι χρόνια αργότερα θα χρησιμοποιηθεί από τον Ρότζερ Μουρ (Τζέιμς Μποντ) για τα γυρίσματα της ταινίας "Για τα μάτια σου μόνο".


Υπόθεση ταινίας: 

Η Σοφία Λόρεν παίζει μια φτωχή κοπέλλα που για να ζήσει μαζεύει σφουγγάρια από τον βυθό, όταν βρίσκει τυχαία ένα αρχαίο ελληνικό άγαλμα που αναπαριστά ένα παιδί πάνω σε ένα δελφίνι. Το άγαλμα αυτό θα την οδηγήσει σε περιπέτειες όταν θα το διεκδικήσουν για λογαριασμό τους συλλέκτες αρχαιοτήτων και αρχαιολόγοι.

Στην Ύδρα βρίσκεται "το παιδί πάνω στο δελφίνι" που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία του 1957 με την Σοφία Λόρεν
"Το παιδί και το Δελφίνι"
  Η Σοφία Λόρεν στον Πειραιά:

Κάποια γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στο Πασαλιμάνι


Το σκάφος με το οποίο λέγεται ότι η ιταλίδα σταρ ταξίδεψε στην Ύδρα, ήταν του Νομικού και κατά την διαδρομή μάλιστα ο ίδιος ο εφοπλιστής Νομικός της παραχώρησε και το τιμόνι του σκάφους για σύντομο χρονικό διάστημα. Όμως το σκάφος που φαίνεται στο Πασαλιμάνι, έστω και λίγο, είναι το Νεράϊδα του Λάτση, που παραχωρήθηκε για τα γυρίσματα. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι σκηνές μετά το Λιμάνι, στο Πασαλιμάνι όταν πίσω από το σκάφος διακρίνεται ήδη το Αντικαρκινικό Νοσοκομείο του Μεταξά (1.13), ενώ σε άλλη σκηνή (1.22) θα δείτε την 2ας Μεραρχίας επί της Ακτής Μουτζοπούλου, ακριβώς εκεί που βρίσκεται το σκάφος.

Επειδή ειδικά στον πειραιά οι άντρες πολιορκούσαν την Σοφία εκείνη σε ερώτηση έλληνα δημοσιογράφου είχε απαντήσει με το γνωστό "το σεξ απήλ είναι 50% αυτά που έχεις και 50% αυτό που οι άντρες νομίζουν ότι έχεις".   

1956 και η ταινία ακόμα γυρίζεται στην Ύδρα
 Αξίζει να πούμε ότι μέχρι και το 1956 και λίγο πριν ξεκινήσουν τα γυρίσματα ο ρόλος της πρωταγωνίστριας δεν ήταν δεδομένος. Τελευταία στιγμή και οι πληροφορίες έρχονταν συνεχώς για την άλλη μεγάλη σταρ του ιταλικού κινηματογράφου την Λολομπριγκίτα.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου