Ο "Ελληνικός Εσπερινός" της Φιλολογικής Στέγης και της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου


Στην κατάμεστη αίθουσα της Ενώσεως των Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου 2013 και ώρα 20.00'  η κοινή εκδήλωση του Ινστιτούτου Πειραϊκών Μελετών της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς και της Ένωσης των Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου με θέμα:

"Τα Νοεμβριανά του 1916 και η Γαλλική κατοχή στον Πειραιά του 1917"

Με ομιλητή τον Δημήτριο Κρασονικολάκη, Αντιπρόεδρο της Φιλολογικής Στέγης και Πρόεδρο του Ινστιτούτου Πειραϊκών Μελετών. Η ομιλία συνοδεύτηκε με προβολή φωτογραφιών της εποχής και με σχολιασμό από τον Στέφανο Μίλεση, Γραμματέα της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου και διαχειριστή του ιστολογίου Pireorama για την Ιστορία και τον Πολιτισμό.

Η εκδήλωση ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αθλητισμού και Πολιτισμού.


Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Πατέρας Ιωάννης Λιακόσταυρος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Νέου Φαλήρου ως εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πειραιώς και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο κύριος Αλεξανδρόπουλος ως εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.



Ο κύριος Κώστας Γκαβέρας πρώην Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πειραιά και Μέλος της Ενώσεώς μας.

Ο κύριος Ηλίας Λαδάς, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων καθώς και ο κύριος Χρήστος Σταθόπουλος πρώην Πρόεδρος του Δ.Σ./Σ.Ε.Π.


Ο κύριος Παντελής Δάνδολος νέος Πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Παλαιών Προσκόπων Ελλάδας και μέλος της Ενώσεώς μας.

Ο κύριος Δήμος Μαυρέας Πρόεδρος καθώς και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου Νέου Φαλήρου.

Ο κύριος Μιχαήλ Γκιών Πρόεδρος και Μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Νέου Φαλήρου.


Η κυρία Άντα Σταματοπούλου, Πρόεδρος και Μέλη της Χ.Ε.Ν. Νέου Φαλήρου.

Η κυρία Ελευθερία Χατζηδουλή, Ταμίας του Ιδρύματος "Μανώλης Χριστουλάκης".

Η κυρία Πόπη Καλαμά Εκπρόσωπος του Μουσείου Μάνης, Εκπρόσωποι από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.), Μέλη των Ενώσεων Παλαιών Προσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Αποδήμων Αιγύπτου και Ζωγράφου. 

Ο καθηγητής ιστορίας κ. Ιωάννης Κηπουρός Εκπρόσωπος της Ελληνογαλλικής Σχολής Ζαν Ντ΄ Αρκ και Βαθμοφόρος του 1ου Συστήματος Προσκόπων Δραπετσώνας. 

Ο κύριος Ροδιτάκης, Εκπρόσωπος της Εφημερίδας "ΔΗΜΟΤΗΣ" καθώς και o αρχισυντάκτης της εφημερίδας  "ΦΩΝΗ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΤΩΝ" κ. Γιάννης Κανατσέλης.

Μέλη της Επιτροπής Κοινωνικής Συμπαράστασης και Βαθμοφόροι του 2ου Συστήματος Ναυτοπροσκόπων Νέου Φαλήρου. Μέλη της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου, της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά καθώς και πολλοί κάτοικοι των περιοχών του Νέου Φαλήρου και Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Παλαιών Προσκόπων Νέου Φαλήρου κος Άρης Σκληβανιώτης, αφού αναφέρθηκε στον τίτλο της εκδήλωσης, παρουσίασε τους ομιλητές κύριους Δημήτριο Κρασονικολάκη και Στέφανο Μίλεση. Μετά το πέρας της ομιλίας έγινε και η επίσημη παρουσίαση του πρώτου τεύχους της Εφημερίδος με τίτλο "ΠΕΙΡΑΙΟΡΑΜΑ" η οποία θα διανέμεται δωρεάν, προσφορά του Ινστιτούτου Πειραϊκών Μελετών της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά. 


Στην εκδήλωση της 18ης Απριλίου 2013 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά και η εφημερίδα ΠΕΙΡΑΙΟΡΑΜΑ που διανέμεται δωρεάν από το Ινστιτούτο Πειραϊκών Μελετών της Φιλολογικής Στέγης Πειραιά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

"Πειραϊκές ιστορίες του Μεσοπολέμου"